Index Vakbarát Hírportál

Mintegy 10 millió adag vakcina áll az ország rendelkezésére

2021. november 23., kedd 13:36

A kormány azt szeretné, ha 4-5 millióan felvennék a 3. oltást.

Van elegendő vakcina, és a kormány az egyik legbátrabb oltáspárti döntést hozta azzal, hogy a munkáltatókra bízta a kötelező oltás elrendelésének kérdését - hangsúlyozta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlés igazságügyi bizottságában tartott éves meghallgatásán. Gulyás Gergely a vakcinákra vonatkozó képviselői kérdésre elmondta, hogy összesen mintegy 10 millió áll rendelkezésre az országban. A kormány szeretné, ha 4-5 millióan felvennék a 3. oltást, de ha mindenki Pfizert kér, akkor is lesz elegendő.

A védelmi igazolványokhoz kötött szolgáltatások körének meghatározása függ a járványhelyzet alakulásától. 

Vannak előrejelzések, amelyek szerint a járvány negyedik hulláma lassan stagnáló, majd enyhülő szakaszba jut

– tette hozzá.

A járvány jelentős próbatétel a területi közigazgatás számára. Tavasszal például előfordult, hogy napi 200 ezer oltás beadásának koordinálásában vett részt a közigazgatás, illetve összesen több mint 200 ezer munkahelyvédelmi bértámogatásról, a kutatásfejlesztés területén pedig 22 ezer kérelemről döntött - ismertette a miniszter.

(Borítókép:  Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter éves meghallgatása az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országház Delegációs termében 2021. november 23-án.  Fotó:  Máthé Zoltán / MTI)

Rovatok