Index Vakbarát Hírportál

Deutsch Tamás: A szelíd meggyőzés erejével kell élni

2021. november 25., csütörtök 10:35 | aznap frissítve

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor az Európai Bizottsághoz intézett levelében bizonyos kötelezettségszegési eljárások felfüggesztését kérte. Deutsch Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában leszögezte, hogy ez csak azokra az eljárásokra vonatkozott, amelyek a nemzeti szuverenitást és egyes uniós tagállamok integritását érintő jogvitáról szólnak, mind az illegális migrációval vannak összefüggésben, itt éles politikai és jogi véleménykülönbség van.

A Fidesz EP-képviselője szerint az Európai Bizottság tévesen abból indul ki, hogy a bevándorlás emberi jog. Deutsch Tamás úgy látja, hogy nemcsak a Fidesz–KDNP politikusai, hanem a magyar polgárok 90 százaléka is tévesnek tartja ezt a megközelítést.

A bevándorlás nem emberi jog, az illegális migráció végképp nem emberi jog.

Deutsch Tamás hangsúlyozta, hogy minden országnak jogában áll megvédenie határát, az EU külső határát pedig kötelesség megvédeni. Az EP-képviselő kiemelte, hogy miközben a lengyel–belorusz határon háborús helyzethez nagyon közeli állapot van, nem lehet jogi csűrcsavarokkal elindított eljárásokkal gyengíteni az országok védelmi képességét, példaként említve azt is, hogy Magyarország kezéből is kivették például a tranzitzóna eszközét.

A többlethalálozást kell figyelni

Az Európai Bizottság a járványkezelés kezdetén, az első fél évben totálisan megbukott

– mondta Deutsch Tamás a járványhelyzetről, hozzátéve, hogy a bizottság az elején azt sem tudta, merre van az előre, csak a tagállami erőfeszítések tudtak növekvő biztonságot adni.

A képviselő a magyar halálozási adatokra vonatkozó kérdésre kifejtette, hogy koronavírus nélkül is haltak volna meg emberek az elmúlt időszakban, amit a járvány okoz, az a többlethalálozás, ezt nevezte a legfontosabb összevetésnek, ebben nyolcadik helyen vagyunk az Európai Unióban.

Arra a kérdésre, hogy miért maradtunk le az átoltottsági adatokban, elmondta, hogy mindenkinek szabad döntése a vakcina felvétele, de sokat kell erről beszélni, a szelíd és következetes meggyőzés eszközével el kell érni, hogy szabad akaratukból beoltassák magukat az emberek.

(Borítókép: Deutsch Tamás 2021. november 14-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok