Index Vakbarát Hírportál

Egy népfőiskola alapítványának adna két ingatlant Semjén Zsolt

2021. november 25., csütörtök 11:55

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője vette észre, hogy Semjén Zsolt nemcsak a veszélyhelyzet meghosszabbításáról nyújtott be javaslatot, hanem arról is, hogy két ingatlan a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola Alapítvány tulajdonába kerüljön.

Jelen javaslat alapján egy velencei és egy gárdonyi állami tulajdonú ingatlan kerül a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola Alapítvány tulajdonába, annak nevelési, oktatási és felsőoktatási feladatai ellátásának elősegítése céljából

olvasható a benyújtott törvényjavaslat általános indoklásában.

Az ellenzéki politikus Facebook-posztjában úgy fogalmaz, hogy

a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola nevet viselő intézmény »fontos emberei« között szerepel L. Simon László, a Felcsútot is képviselő Tessely Zoltán, de Lezsák Sándor és az Emmi egyik helyettes államtitkára is helyet kapott a védnökök között.

Kocsis-Cake Olivio szerint lehet jogászkodni, de azt nem lesz könnyű megmagyarázni, hogy „miben járul hozzá L. Simon alapítványának nevelési tevékenységéhez Velence egyik legértékesebb partszakasza vagy a gárdonyi Piramis Hotel”.

A képviselő azt is kifejtette, hogy a magyar embereknek folyamatosan szűkül a tóparthoz történő hozzáférése, és úgy látja, hogy ezt a folyamatot felgyorsítja két újabb ingatlan alapítványba szervezése.

Kérdés, hogy mi ennek az indoka, hiszen az oktatási tevékenységhez a tóparttól valamivel távolabbi telkek is tökéletesen megfelelnének, ami – a mostani vagyonosztogatással ellentétben – ráadásul nem is járna az egészséges környezethez való alapjog tömeges sérelmével.

A képviselő az ügyben az Emberi Erőforrások Minisztériumához fordul.

Rovatok