Index Vakbarát Hírportál

Jakab Péter válaszolt Lázár Jánosnak: tájékoztatni kell, nem kötelezni és lehülyézni

2021. november 25., csütörtök 20:35

Az Index is beszámolt arról, hogy Lázár János kormánybiztos szerda este a tram-trainről tartott online értekezletet, ahol a politikus több olyan témában is kapott kérdéseket, amelyek középpontjában nem a vasútvillamos állt.

Az egyik hozzászólóról később kiderült, hogy oltásellenes, ráadásul szerinte mindenkit méregvakcináznak, miközben semmiféle pandémia nincs, csak mérgezés, az oltással pedig nyomorékká teszik az embereket.

Aljas, beteg állatoknak nevez bennünket, akik a védőoltás mellett vagyunk. Én úgy gondolom, hogy az ember a saját életét szabadon kockáztathatja, ez kétségtelenül igaz, tehát mindenkinek jogában áll hülyének lenni, és mindenkinek jogában áll meghalni

– reagált a kommentre Lázár János, aki gondolatmentét azzal zárta, hogy szerinte az, aki felveszi a védőoltást, hozzájárul ahhoz, hogy minél hamarabb túl legyünk a járványhelyzeten, és ezt az időszakot összefogva, igaz, kockázatot vállalva, de közösen éljük túl.

A kijelentésre Jakab Péter, a Jobbik elnöke is reagált a közösségi oldalán. Többek között írta:

Mindenkinek jogában áll eldönteni: akarja-e az oltást, vagy nem.

A politikus a bejegyzésben mindenkit az oltás felvételére buzdított, ugyanakkor az oltások kötelezővé tételével kapcsolatban kifejezte nemtetszését.


A választót nem minősíteni kell, hanem informálni. Tájékoztatni. Hitelesen. Végül megadni neki a szabad választás lehetőségét. A felsoroltak közül egyik sem a Fidesz erőssége. Helyette köteleznek és lehülyéznek. Mindenkit, aki másként gondolkodik, mint ők. Én szeretnék mindenkit meggyőzni az oltásról, de senkit sem köteleznék rá. Mert a szabad választás lehetősége mindenkinek jár

– fogalmazott Jakab Péter.

Rovatok