Index Vakbarát Hírportál

A helyes maszkhasználatra figyelmeztetett egy biztonsági őr Kecskeméten, cserébe nekiestek

2021. november 30., kedd 17:15

Egy nő és két gyermeke figyelmét hívta fel a helyes maszkhasználatra Kecskeméten egy biztonsági őr, akit emiatt megtámadtak. Az ügyben az áruház üzletvezetője tett bejelentést még november 29-én délelőtt – közölte a rendőrség.

A bejelentő elmondása szerint az alkalmazott arra figyelmeztette az anyát és két gyermekét, hogy viseljenek orrot és szájat eltakaró maszkot az áruház területén. A család tagjai viszont ezt nem nézték jó szemmel.

Egy 22 éves férfi a felszólítás után nekiesett a biztonsági őrnek, amihez a 43 édesanyja és 15 éves lánytestvére is csatlakozott. A feldühödött vásárlók ököllel ütötték, és karmolták is az őrző-védőt. A bántalmazott próbálta magától távol tartani a családot, de nem járt sikerrel.

Dulakodás közben még az áruvédelmi kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek.

A család tagjait gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök. A férfit őrizetbe vették, a lány és édesanyjuk pedig jelenleg szabadlábon védekezhet. Az asszonynak kiskorú veszélyeztetése és könnyű testi sértés, két gyermekének pedig csoportosan elkövetett garázdaság miatt kell felelnie.

Rovatok