Index Vakbarát Hírportál

Kövér László beszéde és a Pegasus-ügy miatt feljelentést tesz az ellenzék

2021. november 30., kedd 15:30

Szabó Tímea az ellenzék közös sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy Kövér László beszédének kiszivárgása és a Pegasus-ügy után feljelentést tesznek.

A Párbeszéd társelnöke többek között arról beszélt, hogy Kövér László szavai szerint az ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot, de a házelnök ezzel nemcsak az ellenzéki politikusokról, hanem több millió magyar állampolgárról állította ugyanezt.

Kövér László az alkotmányos rend megzavarására, a többpártrendszer felszámolására buzdította a szakszolgálatok vezetőit, ilyenre európai demokráciában még nem volt példa

– közölte Szabó Tímea, hozzátéve:

Tekintettel Kövér László szavaira, tekintettel a Pegasus-botrányra és arra, hogy pontosan tudjuk: hetek, hónapok óta követnek és megfigyelnek minket a titkosszolgálatok munkatársai, a mai napon az egységes ellenzék feljelentést tesz jogosulatlan titkos információgyűjtés vagy leplezett eszköz jogosulatlan alkalmazásának gyanúja miatt.

Szabó Tímea ezután a büntető törvénykönyvet idézte, Kövér Lászlót a felbujtásról szóló résznél említve.

Brenner Koloman arra emlékeztetett: Kövér Lászlónak már korábban volt egy olyan megjegyzése, hogy az ellenzék nem a nemzet része. A jobbikos politikus szerint ők jól tudják, hogy milyen az, amikor megfigyelik és hazug vádakkal illetik őket, mert több mint 200 sajtó- és személyiségi jogi pert nyertek.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom részéről Lukácsi Katalin elmondta, hogy a Fidesz jelenti az igazi nemzetbiztonsági kockázatot, mert körözött bűnözőket telepítettek be Magyarországra.

A szocialista Bangóné Borbély Ildikó úgy látja, hogy Kövér László egyre nehezebben viselte az ellenzéki kritikákat, egyre sűrűbben fordult elő, hogy ellenzéki politikusokat büntetett házelnökként, és most átlépett egy olyan határt, amit politikus nem tehet meg.

A momentumos Tóth Endre szerint a Fidesz hozzászoktatta az embereket ahhoz, hogy a gyűlölet szólamán játszik, Kövér Lászlót a magyar közélet egyik legfőbb kútmérgezőjének nevezte, aki magyart állít szembe magyarral.

Arató Gergely, a DK politikusa kifejtette: olyan súlyú és jellegű mondatok, amelyeket Kövér László mondott, utoljára talán akkor hangzottak el, amikor Rákosi Mátyás utasította az államvédelmi hatóságot a nép ellenségeivel való leszámolásra.

Rovatok