Index Vakbarát Hírportál

Ritka pillanat a magyar politikában, egyetértett valamiben az ellenzék és a kormány

2021. november 30., kedd 15:01

Nem volt ellenvetés, a képviselők ugyanazt gondolták.

Súlyosabban büntetik a jövőben az állatok megmérgezését, szigorúbban lépnek fel a szaporítók ellen, és az állatviadalokon való részvétel is bűncselekménynek számít, miután az Országgyűlés kedden elfogadta a fideszes képviselők által benyújtott, az állatok védelme érdekében szükséges egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosítását. Az előterjesztést 168 igen szavazattal, egyhangúlag fogadta el a parlament.

Korábbi cikkünkben Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos az Agrárminisztériumon keresztül válaszolva kérdésünkre kiemelt néhány pontot a csomagból:

A magyar politikában az a szokatlan helyzet állt elő, hogy az ellenzék – bár jó néhány módosító javaslatot benyújtott, de ezek már a bizottsági szavazáson elhasaltak – támogatta a kormánypárti kezdeményezést.

Később Tornóczky Anitát, az Országos Állatvédőrség Alapítvány elnökét, valamint Schneider Kingát, a Noé Állatotthon munkatársát kérdeztük a tervezett változtatásokról. A szigorítás szükségességével mindketten egyetértettek, ahogy abban is, hogy maradtak olyan állatvédelmi területek, ahol bőven akad tennivaló ezután is.

(Borítókép:  Ovádi Péter 2021. február 7-én. Fotó:  Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok