Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek a Pest megyei késelők ellen

2021. december 2., csütörtök 15:07

Vádat emeltek két férfi és egy nő ellen halálos késelés miatt Pest megyében – tudatta a főügyészség közleményben csütörtökön az MTI-vel. A vádirat szerint a sértett a női elkövető érdi házában lakott. Tavaly augusztusban a nő és két férfi társa megegyezett abban, hogy a férfi kiteszik a házból.

A két férfi levette felső ruházatát, hogy ne legyen véres, majd bement a súlyosan ittas, alvó sértetthez. Egyikük ököllel, több alkalommal megütötte, közben a másik elővett egy huszonhárom centiméter pengehosszúságú kést. Miután az éppen magához térő sértett védekezni próbált, az egyik elkövető tizenegyszer megszúrta.

A sértett néhány percen belül meghalt, a két férfi elmenekült. A cselekmény kitervelésében részt vevő nő másnap értesítette a hatóságokat.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság néhány napon belül elfogta az elkövetőket. A Pest Megyei Főügyészség a két férfi ellen különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés, míg a nő ellen súlyos testi sértés előkészületének vétsége miatt emelt vádat.

Rovatok