Index Vakbarát Hírportál

Rövid időre eltűnt az ingatlanértékesítések dokumentációja a főváros honlapjáról

2021. december 2., csütörtök 11:41

Egy ideig nem voltak elérhetők a Karácsony Gergelyék által szerdán hozzáférhetővé tett ingatlaneladásokra vonatkozó dokumentumok. Megkerestük a fővárost, és azt a tájékoztatást kaptuk, hogy technikai hiba történt. A dokumentumok azóta visszakerültek az internetre.

Egy ideig nem voltak elérhetők a szerdán nyilvánosságra hozott, a főváros ingatlaneladásainak részleteit tartalmazó dokumentumok. Karácsony Gergely Facebookon közzétett bejegyzésében jelentette be, hogy nyilvánosságra hozzák a fővárosi vagyonkezelőnek az ingatlanértékesítésekre vonatkozó dokumentációját, amely mostanra azonban elérhetetlené vált.

A korábban még működő linkre kattintva a következő szöveg jelent meg:

Eltávolították a hivatkozást. Sajnáljuk, a dokumentumhoz való hozzáférés megszűnt. Kérjük, forduljon ahhoz a személyhez, aki megosztotta.

Megkerestük az eset miatt a főváros sajtóosztályát, hogy megtudjuk, miért tűntek el a dokumentumok a honlapról. A következő választ kaptuk: 

Technikai hiba miatt nem elérhető a dokumentáció. Az informatikus kollégák már dolgoznak a problémán, hamarosan újra elérhető lesz minden, amit tegnap este kitettünk.

A dokumentumok azóta vissza is kerültek a felületre, így ismét elérhetőek az adatok. Az Index információi szerint azért kellett átmenetileg levenni a dokumentációt az internetről, mert véletlenül személyes adatok maradtak benne, és a hibát javítva hozzá kellett igazítani a GDPR iránymutatásaihoz a dokumentumokat.

Rovatok