Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay Péter miatt int búcsút az ATV-nek Simon András

2021. december 3., péntek 19:07

Simon András kilenc év után távozik az ATV-től, és a jövőben Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt mellett dolgozik. A Csatt és A nap híre műsorvezetőjét Márki-Zay Péter hívta a stábjába, amire rábólintott. Simon András pénteken szerepel utoljára A nap híre című műsorban.

Simon András vezette legutóbb az ATV-n az ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitát, amelyen többek között Márki-Zay Pétert is kérdezte, akinek kampányát segíti a jövőben.

A műsorvezető kilenc éve dolgozik az ATV-nél, hosszabb kihagyás után került vissza a képernyőre, korábban ugyanis, 1993 és 1999 között a Magyar Televíziónál dolgozott, majd 1999 és 2002 között a TV2 Tények és Jó estét, Magyarország! hírműsorait szerkesztette és vezette, majd 2002-től az Este című közéleti-politikai magazinműsor főszerkesztője és műsorvezetője volt.

Az ATV közleménye szerint Simon András olyan szakmai felkérést készül elfogadni, amely mellett nem tud eleget tenni televíziós kötelezettségének, ezért távozik az ATV-től.

Az elmúlt kilenc évben a televízió egyik meghatározó arca lett, több kiemelkedő nézettségű műsort vezetett

– közölte az ATV.

Simon András jelezte, olyan szakértői, tanácsadói feladatot készül elvállalni, amely összeegyeztethetetlen a hírműsorok kritikus kérdezői szerepével.

Az ATV-be érkezésem előtt is szervezeti kommunikációt irányítottam, ez most is így lesz. Jó időszaktól viszont nem jó elbúcsúzni. Hálás vagyok az ATV vezetésének és remek közösségének az együtt töltött csaknem kilenc év feladataiért, a televízió nézőinek pedig a megtapasztalt szeretetért és a megtisztelő figyelemért

– mondta a műsorvezető, aki korábban a Magyar Telekom médiakapcsolatokért és belső kommunikációért felelős PR-igazgatójaként, a Magyar Telekom Csoport kommunikációs igazgatójaként, valamint a Magyar Nemzeti Bank kommunikációs igazgatójaként és szóvivőjeként is dolgozott.

Köszönettel tartozunk Simon András kiváló munkájáért és sokszor bizonyított kollegiális hozzáállásáért! Mindig számíthattunk rá, profin és elegánsan kezelte a nehéz pillanatokat is. Az intézmény nevében sok sikert kívánunk további munkájához

– búcsúzott a csatorna vezérigazgatója, Németh S. Szilárd.

A Csatt című műsort hétfőtől Rónai Egon vezeti. A Nap Híre műsorvezetője Krug Emília mellett Lampé Ágnes lesz.

(Telex.hu)

(Borítókép: Márki-Zay Péter és Simon András. Fotó: Bodnár Patrícia / Index, ATV)

Rovatok