Index Vakbarát Hírportál

Állatos pornóvideóval zaklattak egy 14 éves lányt, rendőrség előtt az ügy

2021. december 5., vasárnap 06:30 | aznap frissítve

Gusztustalan videóval vegzáltak egy 14 éves lányt Kunszentmiklóson, az iskolai bántalmazók egy fajtalankodást megjelenítő felvételről terjesztették azt, hogy azon áldozatuk szerepel.

Az állatos pornófelvételt egy, az évfolyam számára létrehozott Facebook-csoportban küldözgették egymásnak, hozzáfűzve a valótlan állítást a lányról. Édesanyja korábban abban bízott, hogy a videó terjesztése leáll, azonban ez nem történt meg: több felnőtt is ráírt az áldozatra, aki teljesen összeomlott ettől. 

Reménykedett benne, hogy elfelejtik az emberek ezt az egészet, és amikor nem így lett, teljesen összetört 

 – nyilatkozta a lány édesanyja a Blikknek.

A lementett felvételek alapján becsületsértés miatt feljelentést tettek a rendőrségen, amit követően a nyomozás el is indult, de eleinte nem problémamentesen: előbb az iskola igazgatójához küldték őket, aki látszólag nem is kezelte kellő komolysággal a helyzetet, azt mondta, hogy szerinte a diákok a történteket csak „heccnek” szánták és bocsánatot fognak kérni, ez a bocsánatkérés azonban azóta sem történt meg.

Most úgy tűnik, azóta felgyorsult a rendőrségi nyomozás, az egyik zaklatónak a gyanúsításával szembeni panaszát az ügyészség elutasította. Kertész Gusztáv, a lányt képviselő ügyvéd rögzítette, hogy a gyerekeknek tudniuk kell, hogy amit ők egy jó poénnak gondolnak, az valójában súlyos bűncselekmény. Az ügyben jól haladnak a nyomozók, és az eljárás hamarosan vádemelési szakba léphet – mondta. 

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétsége miatt hallgatta ki gyanúsítottként az egyik bántalmazót, aki ez ellen panasszal élt, de a Kecskeméti Járási Ügyészség ezt elutasította.

Az iskolai bántalmazás sajnos egyáltalán nem ritka jelenség Magyarországon, szeptemberben például egy 16 éves vajai fiú öngyilkosságot követett el a folyamatos zaklatások miatt. A fiú bántalmazói ráadásul büntetlenül megúszták a történteket. Szabó Adrienn klinikai gyermek-szakpszichológus szerint a bántalmazás ellen legtöbbet a megelőzéssel lehet tenni, ha nem hagyjuk, hogy az ilyen helyzetek egyáltalán kialakulhassanak. Ebben a szülőknek, a tanároknak és az osztályközösségnek egyaránt felelőssége van. Beszélni kell a jelenségről és világossá kell tenni, hogy ez a viselkedés elfogadhatatlan – rögzítette.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés bűncselekmény a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(via Blikk)

Rovatok