Index Vakbarát Hírportál

A Fidesz megszavazza Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését

2021. december 7., kedd 17:28

A Fidesz hivatalos közleményben jelezte, hogy megszavazza a vesztegetési ügybe keveredett Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését.

Ahogy beszámoltunk róla, Polt Péter legfőbb ügyész hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

A kormánypártok meg fogják szavazni Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését, mert tisztáznia kell magát az igazságszolgáltatás előtt, és örülünk, hogy ezt ő maga is így érzi, és azonnal lemondott

– olvasható a Fidesz közleményében.

A párt arra is felhívja a figyelmet, hogy „a baloldalon hasonló esetben a nyomát sem látjuk annak, hogy készek lennének tisztázni a Városháza-botrányt vagy bármelyik másik korrupciós ügyüket”.

Kocsis-Cake Olivio, a mentelmi bizottság párbeszédes alelnöke az ellenzék mai, közös sajtótájékoztatóján jelezte, hogy minél előbb kezdeményezni fogja a bizottság összehívását és a mentelmi jog felfüggesztését.

A parlamenti képviselők mentelmi jogának felfüggesztéséről a bizottság döntése után az Országgyűlés szavaz. Az idei utolsó rendes ülést, ami háromnapos lesz, jövő héten tartják.

Völner Pál azt állítja, hogy nem követett el bűncselekményt, államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően végezte, azonban vállalja az ügy politikai következményeit, és a mai nappal lemond államtitkári posztjáról. Az ellenzék Varga Judit igazságügyi miniszter távozását is követeli.

(Borítókép: Völner Pál 2020. október 5-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok