Index Vakbarát Hírportál

Felsőoktatási szakkiállítás lesz januárban

2021. december 7., kedd 06:40

A 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást 2022 január közepén rendezik meg – tájékoztatta a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) az MTI-t. A felvételizők személyesen kaphatnak választ a továbbtanulással kapcsolatos kérdéseikre a fővárosban, de a rendezvény a múlt évhez hasonlóan online felületeken is elérhető lesz.

A szervezet szerint tavaly számos állami felsőoktatási intézmény előtt nyíltak meg új távlatok a modellváltással. A HÖOK szerint a jövő évi Educatio kiállítás az első teljes körű megjelenési lehetőség ezeknek az egyetemeknek, hogy megmutassák, milyen új lehetőségeket kínálnak az érdeklődőknek.

A szervezet úgy véli: a szakkiállításon egy helyen, egy időben szerezhetők meg a továbbtanulással és karrierlehetőségekkel kapcsolatos információk. A felvételizők a felsőoktatási intézmények hallgatóitól kaphatnak válaszokat az egyes szakokról. Emellett ösztöndíjakról, kollégiumi elhelyezésről, intézményekben szervezett szabadidős tevékenységekről is ismeretekhez juthatnak.

Rovatok