Index Vakbarát Hírportál

Az év Covid-orvosa TikTokon tanítja a fiatalokat

2021. december 9., csütörtök 20:56

A Magyar Tojásszövetség 2019 tavaszán indította el a rEGGelem elnevezésű országos, ismeretterjesztő programját, amely az egészséges reggelizés és a teljes értékű tojásos reggeli hasznosságára hívja fel a figyelmet.

Egy 2019-es kutatás szerint a magyar iskolások legalább negyede nem reggelizik – közölte a szövetség, amelynek a programja az első évben 15 iskola nagyjából 4000 felsős diákjához jutott el. Csakhogy a koronavírus-járvány miatt kénytelen volt másik platformra, a TikTokra költözni, ahol ismert felhasználók a Tojásszövetséggel karöltve tanítják meg tojást sütni a fiatalokat, vagy éppen a tojással kapcsolatos fontos tudnivalókra hívják fel a figyelmet.

Ezt tette Kulja András, az év Covid-orvosa, aki eloszlatta a leggyakoribb tévhiteket, valamint hasznos tanácsokat adott a videójában, például, hogy a nyers tojás nehezen emészthető, viszont jól beilleszthető a diétába, pozitívan hat az érrendszerre, a tojás sárgája a legértékesebb, a tojásallergia pedig kinőhető.

Rajta kívül Molnár Janka fizikus a fenntartható tojássárgája-fehérje szétválasztást mutatta be, Steiner László séf könnyen elkészíthető reggeliket mutatott. A videókat eddig több mint egymillióan látták.

(Borítókép: Kulja András Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok