Index Vakbarát Hírportál

Felakasztotta ismerősét, hogy megleckéztesse

2021. december 9., csütörtök 13:20

Jogerősen nyolc év szabadságvesztéssel büntették azt a Bács-Kiskun megyei férfit, aki felakasztotta ismerősét, hogy így leckéztesse meg – közölte a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

Az elítélt még 2016 nyarán úgy próbálta megleckéztetni a szüleit meglopó személyt, hogy tanyájának udvarán éjszaka megvárta a hazatérő férfit, leütötte, majd felakasztotta. A történteket úgy állította be, mintha a férfi öngyilkosságot követett volna el. Miután azt hitte, hogy áldozata életét vesztette, elhagyta a helyszínt.

A felakasztott férfi életét az mentette meg, hogy élettársa megtalálta, majd az időközben értesített mentősök újraélesztették. Az önbíráskodást túlélő személy hangszálbénulással járó sérüléseket és agyi oxigénhiányos károsodást szenvedett.

Az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék a vádlott bűnösségét kimondó, rá nyolcéves büntetést kiszabó ítélete nem emelkedett jogerőre, mert a férfi és védője fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezéseket nem ítélte alaposnak, ezt az álláspontját a táblabíróság is osztotta, és helybenhagyta a törvényszék ítéletét – számolt be az MTI.

Rovatok