Index Vakbarát Hírportál

Futárszolgálattal küldték a fegyvereket Romániába

2021. december 9., csütörtök 15:28

Magyarországról Romániába csempészett lőfegyvereket keres a román rendőrség, a hatóság csütörtökön több mint száz helyszínen, Bukarestben és az ország 36 megyéjében tartott házkutatást.

Az országos rendőr-főkapitányság fegyverekkel, lőszerekkel és veszélyes robbanóanyagokkal foglalkozó osztályának rendőrei előzetes nyomozásukban kiderítették, hogy Magyarországról jelentős mennyiségű fegyver és lőszer érkezett Romániába törvénytelenül. A román rendőrség még júliusban kezdett nyomozni egy Magyarországon bejegyzett, online kereskedelmet folytató cég ügyében, amely futárszolgálat közreműködésével romániai magánszemélyeknek adott el speciális engedélyeztetést igénylő lőfegyvereket és lőszert, anélkül, hogy a vámhatóságoknak bejelentette volna a csomag tartalmát, és eleget tett volna a vonatkozó törvényi előírásoknak. Ez így pedig fegyvercsempészetnek minősül.

A bukaresti második kerületi ügyészség által irányított csütörtöki házkutatásokhoz több mint 300 rendőrt vetett be, akik az ország 103 pontján csaptak le. Az ügyben lőfegyverrel és lőszerrel történő visszaélés és minősített csempészés gyanújával indult eljárás. 

(via Főtér)

Rovatok