Index Vakbarát Hírportál

Perel a nő, akinek összecserélték az anyját a szolnoki kórházban egy másik beteggel

2021. december 10., péntek 21:28

November 26-án halt meg Kissné Csomor Mária édesanyja, azonban összetévesztették egy másik beteggel, ezért erről a másik beteg hozzátartozóit értesítették. Az elhunyt nő lánya véletlenül tudta meg, mi történt, amikor meg akarta látogatni az édesanyját, akiről azt közölték korábban, hogy javul az állapota.

A küszöbnél volt a nővérke, és szóltam neki, hogy jöjjön vissza, mert ez nem az én édesanyám. Nem hitt nekem. Aztán megkerestem a telefonban a fényképét, és megmutattam neki, hogy így néz ki az édesanyám

– mondta Kissné Csomor Mária az RTL Klub híradójának. A nő elárulta, hogy egyelőre nem jelentkezett náluk a kórház, hogy kompenzálják őket. A nő úgy véli, hogy az a legkevesebb, ha valamilyen fájdalomdíjat küldenek számukra.

Kissné Csomor Mária azt mondta, hogy feljelentést nem tettek, de perelni fogják a kórházat. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) civil szervezet jogásza szerint a sérelemdíj mindkét családnak járna.

A kórháznak nem kell megvárni egy perindítást, egy jogérvényesítési eljárást. Ő elébe is mehet ennek, ha elismeri a felelősségét. Nyilvánoson és személyesen is bocsánatot kérhet. Nem csak anyagi kompenzációval lehet az ilyen erkölcsi sérelmeket helyrehozni

– mondta Vissy Beatrix, a TASZ jogásza. 

A szolnoki kórház egyelőre nem nyilatkozott az ügyben. Az RTL Klub híradója úgy tudja, hogy belső vizsgálat indult az ügyben, hogy kiderítsék, ki hibázott. A TASZ jogásza szerint a hiba a kórház leterheltsége miatt történhetett. A kórház elismerte a hibát, az ügyet a rendőrség is vizsgálja. 

Rovatok