Index Vakbarát Hírportál

Európai fődíjas a bűnmegelőzési tanács fiataloknak szóló projektje

2021. december 10., péntek 16:03

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) Kérj segítséget! című, gyermekeknek és fiataloknak szóló bűnmegelőzési projektjét díjazták.

Az NBT kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a szlovén uniós elnökség felhívására az Európai Bűnmegelőzési Hálózat (EUCPN) a Legjobb európai bűnmegelőzési gyakorlat című nemzetközi konferencia keretében kereste a kiskorúak közötti erőszak és zaklatás online és offline formáit megelőző gyakorlatot. A december 9-én tartott konferencián a tizenkilenc pályázó közül az Ask for help!, azaz Kérj segítséget! című komplex prevenciós programjával az NBT elnyerte az első díjat és a vele járó tízezer eurót – tette hozzá.

Garamvölgyi László közölte: a magyar projekt négy területre koncentrál: a vizuális média erősségeinek kihasználásával, az interaktív előadás, a zene és a saját kortárs alkotás erejével, illetve a kortárs segítőkkel folytatott munkával helyezi fókuszba a segítségkérés fontosságát. A győztes pályamű az NBT honlapján tekinthető meg.

Garamvölgyi László felhívta a figyelmet arra, hogy minden évben a soros elnökséget ellátó ország írja ki a pályázatot, hogy be lehessen mutatni a legújabb és legjobb gyakorlatokat. A kommunikációs igazgató kiemelte: hosszú idő után először fordult elő, hogy nem a finn vagy svéd pályamű nyerte el a fődíjat.

Rovatok