Index Vakbarát Hírportál

Képeken, ahogy hatalmas lángokkal égett egy budapesti raktár

2021. december 11., szombat 08:46

Kigyulladt egy telephely a főváros XVIII. kerületében, a Fáy utcában szombat hajnalban, reggel hat órára a tűzoltóknak sikerült elfojtaniuk a lángokat, ám a tető még több száz négyzetméteren ég.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hajnali közlése szerint a mintegy négyezer négyzetméteres, kétszintes épület belső helyiségében műanyagszármazékok gyulladtak meg.

A lángokat huszonkét járművel összesen hatvanhat tűzoltó oltotta hajnalban. 

Később újabb egységek kapcsolódtak be annak a tűznek az oltásába, amely Budapest XVIII. kerületében, a Fáy utcában egy volt textilgyárhoz tartozó ipari létesítményben ütött ki – tájékoztatta az OKF szóvivője a távirati irodát.

Kisdi Máté közölte: a helyszínre már több mint nyolcvan tűzoltó érkezett, harminc gépjárművel. A tűz az épületen belül százötven, a tetőn mintegy ezer négyzetmétert érint. A lángok a környező lakóépületeket nem veszélyeztetik.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság később közölte a honlapján, hogy a lángokat sikerült eloltani. Kisdi Máté szóvivő közölte: a tűzoltók az utómunkálatokat végzik, a még izzó, füstölő részeket tárják fel és oltják el.

A helyszínen és a környező utcákban végzett mérések nem mutattak ki egészségre káros koncentrációt a levegőben – írták.

(Borítókép: Tűzoltók egy telephelyen amely kigyulladt a főváros XVIII. kerületi Fáy utcában 2021. december 11-én. Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)

Rovatok