Index Vakbarát Hírportál

Nagyon begőzölt a házigazda az őt meplopó ismerősére

2021. december 13., hétfő 17:48

Egy férfi ózdi lakásán tartott kisebb összejövetelt a barátainak, ahol az egyik jelenlévő a házigazda laptopját és mobilját is lenyúlta, de lebukott. A tulajdonos annyira feldühödött, hogy megütötte és ezzel életveszélyes sérülést okozott a tolvaj vendégének.

A ügyészség sajtóközleményéből kiderül, hogy egy 29 éves férfi 2020. október hónap második felében az esti órákban ózdi lakásán vendégül látta több barátját. Az összejövetelen a résztvevők szórakoztak, mindannyian szeszes italt fogyasztottak. Éjszaka lett vége a vendégségnek és mindenki hazaindult volna, amikor a házigazda az illemnek megfelelően kikísérte a haverjait, azonban azok közül az egyik arra hivatkozva, hogy bent hagyta a felsőjét, visszament a lakásba. 

A vendéglátó követte ismerősét, és meglátta, hogy az éppen a ruházatába rejt el elektronikai eszközöket. Ekkor jött rá arra is, hogy az este eltűnt mobiltelefonja sem magától vált köddé. Megvárta, míg a vendége kimegy a lakásból és a baráti társaság tagjai előtt szóvá tette a lopást, és az egyik férfit kérte meg arra, hogy kutassa át a tolvajt, akinek felszólítására az elővette a házigazda mobiltelefonját. Erre a háziúr annyira felháborodott, hogy ököllel arcon ütötte a tolvajt, akinél a földön a nadrágjába rejtve megtalálta a laptopját is. A házigazda még indulatosabb lett rugdosni akarta az őt meglopót, de a többiek lefogták.

A bántalmazás következtében a férfi állkapocscsont töréssel, és lágy agyburok közti vérzéssel járó 8 napon túl gyógyuló közvetetten életveszélyes állapotot okozó sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével –  felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott. 

(via Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség)

Rovatok