Index Vakbarát Hírportál

Megtört a nyugdíjas, aki halálra gázolt egy fiatal anyukát Nádudvaron

2021. december 13., hétfő 11:09 | aznap frissítve

Párjával és két kisgyermekükkel sétált át a zebrán a Hajdú-Bihar megyei Nádudvaron az a 24 éves nő, akit szombaton gázolt el egy 81 éves helyi férfi. A nő a baleset következtében életét vesztette, három év körüli kislánya kórházba került.

A Blikk megkereste a nyugdíjas férfit, aki megtörten nyilatkozott. Azt mondta, 50 kilométer per órás sebességnél biztosan nem mehetett többel, a környéket pedig jól ismeri, ennek ellenére történt a tragédia.

A szemközti sáv előtt mindig parkolnak autók, mögülük pedig gyakran a legváratlanabb pillanatban lépnek ki a gyalogosok. Erre figyeltem, eközben pedig a másik, a közelebbi oldalról léphettek ki elém. A zebrához érve hirtelen olyan koppanást hallottam, mintha egy kisállatot ütöttem volna el. A következő pillanatban pedig már azt láttam, hogy egy alak felrepült a szélvédőn

 – számolt be az idős férfi könnyeivel küzdve, akit ráadásul amúgy sem kerültek el a tragédiák: tavaly elvesztette a feleségét, egyetlen fiuk pedig még korábban elhunyt, diplomája megszerzése után.

A férfi elmondása szerint az egyik gyermeket csak elsodorhatta, így neki nem is esett baja. A gázolás után azonnal megállt, és kiszállt az autójából, a 24 éves nőt stabil oldalfekvésbe helyezte. A mentők kiérkezésekor az áldozat még élt, de már nem tudták megmenteni. Ezt követően a férfit kihallgatták, azóta otthon van, jogosítványát a nyomozás idejére bevonták. Mint mondta, nagyon sajnálja a történteket, osztozik a család fájdalmában.

A Blikk az áldozat élettársát is megszólaltatta, aki érthető módon teljesen összeomlott, elmondása szerint a gázolás azóta szinte minden pillanatban lejátszódik a szeme előtt. A rendőrség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indított büntetőeljárást.

(via Blikk)

Rovatok