Index Vakbarát Hírportál

Ötezer fölött a februárban induló felsőoktatási képzésre jelentkezők száma

2021. december 13., hétfő 13:40

Az Oktatási Hivatal (OH) közlése szerint több mint ötezren jelentkeztek a 2022 februárjában induló felsőoktatási képzésekre, közülük a legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzést, azokon belül pedig a gazdaságtudományi és a műszaki szakokat jelöltek meg első helyen.

Összesen 5371-en jelentkeztek keresztféléves képzésre a november 21-i határidőig az E-felvételi rendszerben. Az első helyen megjelölt jelentkezéseket figyelembe véve mesterképzésre 4525-en, alapképzésre 688-an, felsőoktatási szakképzésre pedig 158-an jelentkeztek.

A mesterképzésre jelentkezők mintegy 95 százaléka állami ösztöndíjas képzésre jelentkezett. A mesterképzések elsőhelyes jelentkezéseit figyelembe véve idén is a gazdaságtudományi és a műszaki szakok a legnépszerűbbek.

A jelentkezők az E-felvételi rendszerben ellenőrizhetik a felvételi nyilvántartásban szereplő adataikat, dokumentumaikat, pontszámaikat.

A felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok másolatai január 10-ig tölthetők fel a rendszerbe, valamint postai úton is beküldhetők az OH-nak. A jelentkezőknek szintén január 10-ig van lehetőségük arra, hogy egy alkalommal módosítsák a jelentkezési sorrendjüket.

A ponthatárokat várhatóan január 24-én állapítják meg, az oktatás februárban kezdődik el.

(MTI)

Rovatok