Index Vakbarát Hírportál

Brutális baleset Mórahalomnál, heten meghaltak

2021. december 14., kedd 06:30

Hét ember meghalt, négy pedig megsérült hétfő éjjel Mórahalomnál, ahol egy illegális bevándorlókat szállító autó egy háznak ütközött, és felborult – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A baleset hétfőn 23 óra 40 perc körül történt Mórahalom belterületén, az 55-ös számú főúton, a Szegedi út és a Mező utca kereszteződésénél. Egy szerb rendszámú egyterű sofőrje a mélységi ellenőrzésben részt vevő rendőröket meglátva nagy sebességgel megpróbált elmenekülni előlük, de a járművel egy virágbolt bejáratának ütközött.  

A jármű az ütközés után 20 méterrel arrébb állt meg az oldalán, az ütközéstől az üzlet falából is kitört egy nagyobb darab.

A balesetben heten még a helyszínen életüket vesztették. Négy ember – köztük a sofőr – megsérült. A jármű vezetőjét elfogták, ellene embercsempészés és halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt indult eljárás.

A rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére a főutat teljes szélességében lezárták, a forgalom a környező utcákban halad.

Frissítés: A rendőrség közölte, hogy befejeződött a helyszíni szemle és reggel feloldották a forgalomkorlátozást is.

(via MTI, police.hu)

(Borítókép: police.hu)

Rovatok