Index Vakbarát Hírportál

Vigyázzanak az autósok, köd és ónos eső nehezíti a közlekedést

2021. december 15., szerda 06:41

Szerda reggel a köd lassan feloszlik majd, a látási viszonyok javulnak, de egyes részeken megmarad a tartós köd. Döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak kevés helyen és csak rövidebb időre süthet majd ki a nap – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A ködös tájakon szitálás, a fagypont alatti részeken ónos szitálás is előfordulhat, a Dunántúlon a gyenge eső sem kizárt. Az északnyugati, északi szél a nyugati megyékben időnként megélénkül, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 8 fok között valószínű. Késő estére általában mínusz 4 és plusz 4 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint főként a Dunántúl keleti felében, a Duna–Tisza közén, illetve az Alföldön nagyobb területen lesznek rosszak a látási viszonyok. Több helyen sűrű zúzmarás köd is előfordul, melyből gyenge ónos szitálás is lehetséges. Emiatt egyes fokú figyelmeztető jelzés van érvényben az ország középső megyéiben tartós, sűrű köd miatt.

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok