Index Vakbarát Hírportál

Gázolt a vonat Székesfehérvárott, meghalt egy fiatal nő

2021. december 18., szombat 17:31 | aznap frissítve

Halálos vonatgázolás történt Székesfehérvárott, emiatt szünetelt a vasúti közlekedés Székesfehérvár és Szabadbattyán között.

A baleset a székesfehérvári Vásárhelyi utca melletti szakaszon történt. A gázolásban egy 40 év körüli nő halt meg – közölte Pápai Eszter, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.  

A vonaton mintegy kétszázan utaztak, biztonságos átszállásukban a székesfehérvári hivatásos tűzoltók segítettek. A helyszínelés végéig, várhatóan késő délutánig Székesfehérvár és Szabadbattyán között mindkét vágányon szünetel a vonatközlekedés és pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Mávinform szombat délutáni tájékoztatása szerint a Budapest–Székesfehérvá–Nagykanizsa és a Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon 30–40, esetenként akár 80 perccel hosszabb utazási időre kell számítani. A torlódások és késések enyhítése érdekében a Balatonfüredről Székesfehérvárra délután négy óra 5 perckor induló vonat nem közlekedik, a Volánbusz menetrend szerinti járatain pedig elfogadják a vasúti menetjegyeket és bérleteket Székesfehérvár, valamint Szabadbattyán között.

A Mávinform később közölte, hogy délután négy órára befejezték a Székesfehérvárnál történt gázolás helyszínelését, így ismét két vágányon haladhatnak a vonatok Székesfehérvár és Szabadbattyán között.  A menetrend szerinti közlekedés kora estig állhat helyre a Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa és a Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalakon – tették hozzá.

(via MTI)

(Borítókép: Google maps)

Rovatok