Index Vakbarát Hírportál

A Mi Hazánk alkalmatlannak tartja Novák Katalint államfőnek

2021. december 21., kedd 12:36

A választások előtt néhány héttel, egy leköszönő Országgyűlés által megszavazott köztársasági elnök helyett valódi választási lehetőséget, komolyabb legitimitású, nép általi államfőválasztást szorgalmaz a Mi Hazánk Mozgalom, melynek jelöltje Popély Gyula felvidéki történész, az MTA doktora – áll a párt közleményében.

Szimbolikus, hogy a nemzet összetartozását is megtestesítő jelöltet állítunk a legfőbb közjogi méltóság betöltésére, aki nemcsak tudományos munkásságát tekintve kiemelkedő hanem nemzeti elkötelezettségéről is számos alkalommal tanúbizonyságot tett – írta a Mi Hazánk keddi közleményében.

A közleményt jegyző Novák Előd szerint jelöltjük életútjában nincsenek vargabetűk, közéleti szerepvállalása során mindig kiállt a magyarság ügye mellett, többször komoly egyéni áldozatokat is vállalva.

A Mi Hazánk közleményében az áll:

a Fidesz jelöltje, Novák Katalin sajnos nem tudott megbirkózni hazánk legnagyobb problémájával, a katasztrofális demográfiai folyamatokkal, továbbra is vészesen fogy a magyarság, így kisebbséggé válhatunk saját hazánkban.

A Mi Hazánk álláspontja szerint aki a megélhetési gyermekvállalással, a cigányság népességrobbanásával nem mer szembenézni, az nem alkalmas államfőnek sem.

Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök a keddi Kormányinfón bejelentette, hogy a Fidesz-frakció Novák Katalint jelöli köztársasági elnöknek.

Rovatok