Index Vakbarát Hírportál

Mártha Imre nevében a Főtáv válaszolt a cégvezető javadalmazását firtató kérdésekre

2021. december 22., szerda 14:49

Számítások szerint 2 milliárd forintot érő svábhegyi villában él, és egy 100 milliós luxusautóval, Bentley-vel jár a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. vezetője – írta szerdán a Metropol. A fővárosi Fidesz-KDNP közleményben érdeklődött Mártha Imre javadalmazásáról, a cégvezető helyett a Főtáv válaszolt.

Mártha Imre személye hétfőn került elő a sajtóban, amikor kiderült, hogy külföldi luxusnyaralásokról osztott meg képeket, amelyekhez azt írta megjegyzésnek az Instagramon, hogy home office-ban van.

A Metropol felvételeket készített Mártha Imre villájánál, és a luxusautóját is lefotózták, amit a szomszédai elmondása szerint a hétköznapokon használt céges Skodája helyett szokott vezetni.

Mártha Imrét  Karácsony Gergely főpolgármester nevezte ki a fővárosi közműholding vezérigazgatójának. A paksi bővítést régóta kritizáló szakember 2021 októberében adott interjút az Indexnek, amit itt olvashatnak. 

A Metropol cikkében a fővárosi közműcégekkel összefüggésben (a közterület-fenntartónál, a Főtávnál, a Főkertnél és a Temetkezési Vállalatnál) sorozatos elbocsátásokról is ír. A Fővárosi Közgyűlés Fidesz-KDNP frakciója erre reagálva Karácsony Gergely főpolgármestertől szeretne választ kapni arra, hogy a BKM Budapesti Közművek Zrt. vezérigazgatója milyen javadalmazásban, esetleges prémiumban részesül.

A fővárosi cégek életében az elmúlt év az átalakítás időszaka volt, több cég összeolvadásával létrehoztak egy gigaholdingot, a BKM Budapesti Közművek Zrt.-t. Ennek élére Karácsony Gergely főpolgármester azt a Mártha Imrét nevezte ki. A fideszes fővárosi képviselő, Pintér Gábor szerint  Mártha a „Gyurcsány-korszakban” gazdagodott meg, és most, a közműholding élén is „a milliárdosok luxuséletét éli”, ezért javadalmazásáról, esetleges prémiumairól, kivett szabadságairól újabb kérdésekkel fordult Karácsony Gergelyhez. 

A BKM vezetője helyett a Főtáv (a BKM egyik divíziója) reagált a sajtóban megjelentekre.

Közösségi oldalukon azt írják:

Rovatok