Index Vakbarát Hírportál

Januárban több oltási akció is lesz, itt vannak a részletek

2021. december 22., szerda 18:10

Az eddigi oltási akciók sikerére és az omikron-vírusvariáns magyarországi megjelenésére tekintettel januárban több oltási akció is lesz a kórházi oltópontokon és a járási székhelyek szakrendelőiben – olvasható a kormányzati tájékoztató oldalon.

Az akcióban ismét előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet majd kérni az oltást. Emellett az Országos Oltási Munkacsoport a háziorvosokat is felkéri arra, hogy a rendelési időben végzett oltásokon túl ők is tartsanak kifejezetten oltási akciónapokat. A terv szerint januárban minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton lesz oltási akció.

A Koronavírus.gov.hu oldalán meghirdetett oltási akció a kórházi és járásközponti oltópontokon a következő:

A Magyarország Kormánya Facebook-oldalra feltöltött videóban György István államtitkár elmondta: a háziorvosok is folytatják az oltást a rendelési időben, és emellett arra kérik őket, hogy legalább egy januári péntek délután és szombaton is oltsanak előzetes bejelentkezés nélkül. Ha a háziorvos vállalja, akkor természetesen nemcsak egy, hanem akár négy alkalommal is tarthat oltási akciót.

A háziorvosok számára az országos tiszti főorvos hivatalosan is elrendeli az oltási akciónapokat, így a szombati oltási akciónapokra külön térítésre jogosult. Az Országos Oltási Munkacsoport a háziorvosok és helyi lakosság minél szélesebb körű bevonása érdekében a polgármestereket is meg fogja szólítani

– mondta György István, hozzátéve, hogy az Országos Oltási Munkacsoport végzi az előkészületeket, majd véglegesíti a terveket. A további tudnivalókról külön tájékoztatást ígérnek.

A szerdai adatok szerint az elmúlt nap 3359 új fertőzöttet igazoltak, meghalt 139 beteg. Kórházban 5159 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 464-en vannak lélegeztetőgépen. 

A Koronavírus.gov.hu oldalán felhívják a figyelmet arra, hogy az oltás mielőbbi felvétele továbbra is lehetséges: a kórházi oltópontokon az ünnepek alatt is van lehetőség akár első, akár megerősítő oltásra előzetes időpontfoglalással. A kórházi oltópontok nyitvatartása az ünnepek alatt:

Időpontfoglalásra ide kattintva van lehetőség.

(Borítókép: Vajda János / MTI / MTVA)

Rovatok