Index Vakbarát Hírportál

Karácsonykor az átlagosnál is több ételt dobunk ki

2021. december 22., szerda 13:06

Magyarországon átlagosan 65 kilogramm élelmiszerhulladékot termelnek az emberek egy évben, amelynek a fele elkerülhető lenne, ráadásul ez a mennyiség karácsonykor jelentősen emelkedik. 

Éppen ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal élelmiszerpazarlás-megelőzési programja, a Maradék nélkül összefoglalta azokat a legfontosabb, mégis egyszerű, gyakorlatias tanácsokat, amelyek segíthetnek csökkenteni a karácsonyi élelmiszerpazarlást.

A hivatal kifejti, hogy a karácsonyi időszakban az átlagosnál is több étel végzi a szemetesben, mert ilyenkor nagyvonalúbban állunk az étkezésekhez, és szeretjük elhalmozni a szeretteinket is a kedvenc fogásaikkal. Emiatt a Nébih összefoglalta, hogy melyek azok a kevés energiabefektetéssel is betartható tanácsok, amelyekkel hatékonyan csökkenthetjük a pazarlást, ráadásul időt és pénzt is spórolhatunk.

Alapigazság, hogy ne vásároljunk több élelmiszert, ne főzzünk többet és ne szedjünk ki többet a tányérunkra, mint amennyit biztosan meg tudunk enni maradék nélkül! 

(via Nébih)

Rovatok