Index Vakbarát Hírportál

Visszavonta Zugló polgármestere a Hadházy Ákost feljelentő beadványát

2021. december 22., szerda 12:35

A XIV. kerületi önkormányzat „stikában, a nyilvánosságot kerülve” hirdette meg eladásra az Egressy út 102-104., 106., valamint az Angol utca 28. címen található ingatlanokat. Így hangzott Hadházy Ákos saját Facebook oldalára kiírt (de azóta már törölt) állítása, mely kiverte a biztosítékot Horváth Csabánál. Zugló polgármestere az előválasztási kampány hevében először bocsánatkérésre szólította fel az összefogás képviselőjelöltjét, majd miután ez nem történt meg, fel is jelentette.

Nem sokkal később bizonyítást nyert, hogy a hivatkozott értékesítési pályázatok transzparensen és  szabályosan lettek meghirdetve.

Az ügy végére most került pont, Horváth Csaba bejelentette, visszavonja a feljelentést. Közleményében a XIV. kerület polgármestere úgy fogalmaz, Hadházy már az előválasztás után megkereste, és tisztázta, hogy sajnálatosan félreérthetően fogalmazott.

Az eladásra használt „stikában” jelzőt az augusztusi időpontra értettem, illetve arra, hogy a képviselő-testület helyett a gazdasági bizottság döntött volna... Nem állt szándékomban azt a látszatot kelteni, hogy az önkormányzat szabálytalanul írta volna ki a pályázatot

– mondta el Hadházy Ákos.

A két politikus azóta újra találkozott. Horváth Csaba azt mondta, az a céljuk, hogy olyan kompromisszumos megoldás szülessen, mely a telkek közvetlen közelében élő zuglóiak érdekét is szolgálja, de az önkormányzat anyagi lehetőségeire is tekintettel van.

Mivel megtörtént a hibás állítások korrigálása képviselő-jelölt úr részéről, így a feljelentés is okafogyottá vált

– húzta alá Horváth Csaba.

(Borítókép: Horváth Csaba és Hadházy Ákos. Fotó: Zugló Önkormányzata)

Rovatok