Index Vakbarát Hírportál

Megfeszül az FKF, hogy eltüntesse az ónos eső nyomait

2021. december 24., péntek 10:46

Budapestet csütörtök éjfél körül elérte egy csapadékzóna, amelyből a főváros teljes területén, több hullámban ónos eső esett, emiatt már éjfél óta 41 járművel folyamatosan végezték az utak síkosságmentesítését a FKF Köztisztasági Divízió szakemberei azért, hogy első lépésben biztosítsák a közösségi közlekedés zavartalanságát és, a balesetmentes közlekedés feltételeit. A cég közleményében arról is tájékoztat, hogy a munkát a nappali műszakban is tovább folytatják.

A vállalat Budapest több mint 5000 kilométer hosszúságú szilárdburkolatú úthálózatának takarítását jogszabályban meghatározott, szigorú prioritási sorrendben végzi: a hidak, felüljárók,

A társaság kifejti, hogy mellékútvonal-hálózaton csak a főutak rendbetétele után kezdődhet meg a munkavégzés. A járdák, kiemelten a budai hegyvidéki területeken jegesek, ezért a cég kéri az ingatlantulajdonosokat, hogy a járdákat síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.

A közleményben kimemelik, hogy a fővárosban a síkosságmentesítés és hóeltakarítás többszereplős feladat. Az ingatlanok előtti járdák síkosságmentesítése az ingatlanok tulajdonosainak, üzemeltetőinek kötelessége, társasházak esetében a lakóközösség köteles gondoskodni az épület előtti járdaszakasz takarításáról. Továbbá a közösségi közlekedési eszközök üzemeltetőit és a kerületi önkormányzatokat is jelentős kötelezettség illeti a maguk területén.

Rovatok