Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták a társát halálra késelő hajléktalant

2021. december 27., hétfő 15:52

Elrendelte a bíróság annak a hajléktalan férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint halálra késelte társát még karácsony előtt – közölte az MTI-vel a Fővárosi Törvényszék. 

Az eljárás eddig ismert adatai szerint az önkéntes lakásfoglalóként ismert gyanúsított élettársával együtt költözött be abba az elhagyatott épületbe, ahová a sértett is betelepedett később. 

December 22-én éjszaka a gyanúsított és a sértett együtt italozott, és szóváltás alakult ki közöttük. Később a gyanúsított egy 30 centiméteres késsel mellbe szúrta az alvó sértettet, aki belehalt sérüléseibe.

A bíróság szerint a gyanúsításban szereplő cselekményért akár életfogytiglani szabadságvesztés is kiszabható, a gyanúsított bizonytalan lakhatási és személyi körülményeivel együtt ez megalapozza a szökés, elrejtőzés veszélyét.

A bíróság megállapította, hogy a gyanúsított büntetett előéletű, jelenleg két büntetőeljárás is folyik ellene. A bíróság úgy ítélte meg, hogy a szökés és az elrejtőzés mellett a bűnismétlés közvetlen veszélye is fennáll.

A Budai Központi Kerületi Bíróság ezek fényében december 25-én elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges. 

Rovatok