Index Vakbarát Hírportál

Jobbik: „Kata, a jogállam le van bontva! Éppen önök bontották le!”

2021. december 27., hétfő 17:02

A Jobbik szerint „viccnek túl rossz, ezért inkább meghökkentő mese, amivel Orbán kiszemeltje, Novák Katalin ámítja a közönséget” az Indexen ma megjelent nagyinterjújában.

A jogállamiság lebontásához ő soha nem fog hozzájárulni. Mármint majd köztársasági elnöki minőségében. Kata a kormányban, a jogállam le van bontva! Éppen Önök bontották le!

– fogalmaz közleményében az ellenzéki párt.

A Jobbik úgy látja, hogy az Orbán-kormány elmúlt 12 éve „nemhogy nincs összhangban a jogállamiság legalapvetőbb kritériumaival, de konkrétan le is köpi őket”. A párt hozzáteszi, adódik a kérdés, hogy hova nézett félre Novák Katalin,

A Jobbik leszögezi, hogy

Katának a kormányból »elévülhetetlen érdemei« vannak ennek a velejéig korrupt, a jogállamot szembeköpő, antidemokratikus rendszer kialakításában. Ha valakiről, épp Novák Katalinról nem feltételeznénk azt, hogy önálló döntésekre képes, szuverén közéleti szereplő lehet.

Hangsúlyozzák, hogy véletlenül sem azért gondolják ezt róla, mert nő, hanem mert „az állampárt ejtőernyőse, és teljességgel alkalmatlan arra, hogy őrködjön az államszervezet demokratikus működése felett”. A párt közleménye végén kiemeli, hogy itt az ideje a közvetlen államfőválasztás bevezetésének.

Áder János mandátuma 2022 tavaszán, még a választások előtt jár le. Orbán Viktor az év utolsó Kormányinfóján jelentette be, hogy a Fidesz jelöltje a posztra Novák Katalin.

(Borítókép: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a Fidesz leköszönő alelnöke beszédet mond a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten 2021. november 14-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok