Index Vakbarát Hírportál

Pártjával is összetűzésbe került egy szocialista önkormányzati képviselő

2021. december 28., kedd 19:36

Sajtóértesülések szerint a terézvárosi önkormányzat egyik képviselője, Bálint György kilépett az MSZP-ből, miután a párt etikai vizsgálatot indított ellene.

A 444 úgy tudja, hogy Bálint György ellen azért indult eljárás, mert a képviselő „az MSZP-nek elfogadható politikai kultúrától rendkívül idegen stílusban” kommunikált, „a végrehajtás miatti per már csak hab volt a tortán”. Az értesülés alapján viszont Bálint György nem várta meg az etikai vizsgálat eredményét, kilépett a szocialista pártból.

Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere december elején Facebook-oldalán számolt be arról, hogy az önkormányzat jogerősen is pert nyert Hatvani Csaba MSZP-elnök és Bálint György, az MSZP önkormányzati képviselője és helyi alelnöke ellen. Az ügy részleteivel korábbi cikkünkben foglalkoztunk.

A lap arról is ír, hogy Hatvani Csaba figyelmeztetést kapott, de az MSZP tagja maradhat.

December közepén már azt közölte a polgármester, hogy a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd támogatta, hogy a képviselő-testület kimondja:

az MSZP-s Bálint György méltatlan arra, hogy a terézvárosiakat képviselje, ezért közösen szólítottuk fel, hogy mondjon le mandátumáról.

Rovatok