Index Vakbarát Hírportál

M. Richárd stroke-ot kapott a börtönben

2021. december 29., szerda 17:45

A kecskeméti maffiaperben elítélt M. Richárd három és fél éves jogerős büntetését tölti a börtönben. A felröppent hírek szerint azonban az intézmény falai között életét vesztette.

A Blikk információi szerint a hír nem igaz. Mint írják, a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézményben fogva tartott M. Richárd nem halt meg, de stroke-ot kapott. A lapnak volt élettársa erősítette meg az információt, hozzátéve, hogy barátja a szombathelyi börtönből a Büntetés-Végrehajtás Egészségügyi Központjába került, Berettyóújfaluba. Úgy tudni, már jobban van.

M. Richárdhoz karácsonykor kellett mentőt hívni, miután rosszul lett. Súlyos állapotban szállították kórházba. Emlékezetes, hogy 2019-ben szívproblémák miatt kellett megoperálni, nem kielégítő egészségi állapota miatt bírósági tárgyalását is el kellett halasztani.

A halálhírét terjesztő pletyka alapja az lehetett, hogy kedden halottszállítót láttak kijönni a szombathelyi börtön területéről. A valóság azonban az, hogy M. Richárdot már napokkal korábban elszállították Szombathelyről – írja a Blikk.

Mint ismeretes, 2017 májusában a Dózsa György úton egy nagy sebességgel közlekedő fehér Mercedes Cabrio karambolozott egy elé kikanyarodó Citroënnel. A balesetben egy 23 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette, a súlyos sérültek közül egy 37 éves budapesti lakos a kórházba szállítást követően hunyt el. A luxus-Mercedest M. Richárd vezette.

(Borítókép: M. Richárd a a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án. Fotó: Mónus Márton / MTI)

Rovatok