Index Vakbarát Hírportál

Elindult a fejlesztési EU-támogatásokról szóló egyeztetési folyamat

2021. december 30., csütörtök 11:47

A dokumentum, majd ezt követően az operatív programok benyújtása az első lépés ahhoz, hogy a 2021–27-es uniós fejlesztési időszakban a Magyarország számára rendelkezésre álló uniós források lehívhatók legyenek. Mutatjuk, mely fejlesztések kerülnek napirendre a közeljövőben.

Magyarország benyújtotta a Partnerségi Megállapodást az Európai Bizottságnak annak érdekében, hogy hazánk esélyt kapjon arra, hogy 2030-ra az Európai Unió öt legélhetőbb országa közé tartozzon.

A Miniszterelnökség emlékeztet: ez a dokumentum rögzíti, hogy a 2021–27-es időszakban felhasználható, hazai társfinanszírozással együtt több mint 9000 milliárd forint összegű kohéziós forrásokat milyen fejlesztésekre fordítja az ország. A felzárkózás elősegítése érdekében a források legalább 65 százalékát a négy legkedvezőtlenebb helyzetű magyar régióban használják fel.

Mi lesz fókuszban?

A Partnerségi Megállapodás, majd ezt követően az operatív programok benyújtása az első lépés ahhoz, hogy a 2021–27-es uniós fejlesztési időszakban a Magyarország számára rendelkezésre álló uniós források lehívhatók legyenek. A bizottsági jóváhagyást követően téríti vissza az unió Magyarország számára azokat a forrásokat is, amelyeket a kormány a gazdaság újraindítása érdekében a nemzeti költségvetéséből már kifizetett a magyar pályázóknak.

Rovatok