Index Vakbarát Hírportál

Egy férfi tűzriadót kiáltott, és poroltóval fújta le a vendégeket egy egerszalóki szállodában

2022. január 1., szombat 18:34 | aznap frissítve

Szilveszter éjjelén pánik tört ki az egerszalóki Saliris Resort Szállodában. Egy 44 éves férfi a hotel folyosóján figyelmeztetett nem létező tűzre, majd bekapcsolta a riasztót, és a poroltót is kezelésbe vette. Azokat a vendégeket is lefújta, akik a zajt hallva kinyitották az ajtajukat. A férfi ezt követően nem tudott visszatérni a szobájába, így berúgta annak ajtaját. Köznyugalmat súlyosan megzavaró garázdaság bűncselekménye és rongálás vétsége miatt nyomoz a rendőrség – tudta meg az RTL.

Olvasói beszámoló alapján a riasztót hallva a vendégek sorra menekültek ki az épületből. Többen pizsamában vagy a takarójukba csavarva találták magukat a szabad ég alatt. A szálloda személyzete hamar reagált, és folyamatosan tájékoztatták a vendégeket arról, hogy nincs veszély. Nagyjából negyedóra után mindenki visszatérhetett a szobájába. Megszakították az üdülő lobbijában tartott szilveszteri ünnepséget is, a zeneszolgáltatás 60 perc után indulhatott újra.

Az RTL megkeresésére Soltész Bálint őrnagy, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette a történteket, és közölte, hogy eljárás indult a 44 éves érdi férfi ellen, akit a helyszínre kiérkező rendőrök az egri kapitányságra előállítottak, majd kihallgattak. Mindent tagad.

A szálloda vendége ezután beindította a hotel tűzjelző rendszerét, majd felkapott egy porral oltó készüléket, és elkezdte szétfújni annak tartalmát a folyosón. A férfi a zűrzavarra ajtót nyitó vendégeket is lefújta, majd miután nem tudott visszamenni a saját szobájába, berúgta annak ajtaját. A gyanúsított, aki saját bevallása szerint barátnőjével töltötte a szilveszterestét a hotelben, mindent tagadott, a továbbiakban szabadlábon védekezik

– mondta Soltész Bálint.

Rovatok