Index Vakbarát Hírportál

Holttestet találtak Solymáron egy kigyulladt házban

2022. január 1., szombat 19:16 | aznap frissítve

Holttestet találtak a tűzoltók Solymáron, egy korábban kigyulladt házban szombaton - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-vel.

Mukics Dániel tájékoztatása szerint délután érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy a Pest megyei Solymár Hutweide településrészén, a Cserje utcában volt lakástűz. A nyolcvan négyzetméteres családi ház lakója nem adott magáról életjelet, ezért az egyik rokona behatolt az épületbe, ahol egy korábbi tűz nyomai voltak.

A negyven négyzetméteres nappalival egybeépített konyhában a tűzhely és annak környezete izzott korábban. Tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség. Nem zárható ki, hogy füstmérgezés vezetett a tragédiához – írta Mukics Dániel, hozzátéve: a tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

Az OKF szóvivője felhívta a figyelmet: „nem kell kiterjedt lakástűz ahhoz, hogy tragédia történjen”. Elég egy kisebb tűz, vagy akár egy-két izzó tárgy is ahhoz, hogy halálos füstmérgezés történjen – jegyezte meg, kiemelve, ezek elkerülése érdekében ajánlott füstérzékelőt beszerezni.

Rovatok