Index Vakbarát Hírportál

Ismeretlenként temettek el egy eltűnt budapesti férfit

2022. január 2., vasárnap 07:49

Öt hónapja meghalt, és ismeretlenként el is temettek egy férfit, miközben családja eltűntként kereste. A 35 éves férfit halála előtt fejsérüléssel szállítottak kórházba, ahol összevarrták a sebet, majd augusztus 3-án elindult haza, azonban a Ferihegynél elgázolta a vonat.

A férfi eltűnése után a család a rendőrségre ment, ahol fényképet kértek az édesanyjától, majd azt mondták neki, hogy elindítják a nyomozást az ügyben. Az RTL Klub híradójának a férfi anyja elmondta, hogy senki nem világosította fel arról, hogy hogyan kell bejelenteni, hogy eltűnt a fia. 

Visszamentünk, és akkor mondták, hogy nem indítottákk el a nyomozást, mert nem tettünk feljelentést. Ha ezt meg akarjuk tenni, akkor menjünk vissza, mert most nem érnek rá

– nyilatkozta a férfi édesanyja. Októberben a nő ismét a rendőrségre ment az ügyben, azonban azt a tájékoztatást adták neki, hogy a fiát Debrecenben igazoltatták, és jól van.

A családhoz később a közösségi médiában juttattak el egy rendőrségi közleményt, amelyben egy ismeretlen holttest azonosításához kérnek segítséget. Mint kiderült, az eltűnt férfiről van szó.

Azt mondta a nyomozó, akinél volt az ügy, hogy intézkedjünk a 18. kerületi önkormányzatnál, mert ott már el is lett temetve

– mondta az egyik családtag. Hozzátette: szerintük több hatóság is hibázhatott, ennek ellenére az újratemetés költségeit nekik kellene kifizetni. Budapest rendőrfőkapitánya belső vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Rovatok