Index Vakbarát Hírportál

Jobb lesz vigyázni, több megyére is figyelmeztetést adtak ki

2022. január 2., vasárnap 15:10

Vasárnap délután a látási viszonyok javulnak a legtöbb helyen, az északkeleti megyékben viszont egész nap párás, ködös idő lehetséges – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. 

A prognózis szerint máshol főképp napos, fátyolfelhős idő valószínű, a fátyolfelhőzet késő délutántól észak felől vastagodik meg. Jelentős csapadék nem várható, a ködös tájakon ugyanakkor szitálás is előfordulhat. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint tartós ködre leginkább az északkeleti megyékben lehet számítani, ahol még ködfoltok is lehetnek éjjel, hajnalra viszont már ott is javulni fognak a látási viszonyok. 

Négy megyére elsőfokú figyelmeztetés van kiadva. Eszerint tartós, sűrű köd várható az alábbi megyékben: 

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, a délnyugatira forduló szél az Észak-Dunántúlon élénkül majd meg. A hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul késő este. 

Hétfő hajnalban egy frontális felhőzet érkezik majd észak felől, emiatt átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és csökken a párás, ködös területek kiterjedése. A hajnalban esedékes felhőzetcsökkenés is átmenetinek ígérkezik, ugyanis a felhőzet észak felől újra megnövekszik. 

Északon néhol kisebb eső és zápor is előfordulhat. A délnyugatira forduló szél időnként megélénkül, míg a magasabban fekvő helyeken erős lökések is lehetségesek. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 1 és 8 fok között alakul. 

(Borítókép: Köd Salgótarjánban 2022. január 2-án. Fotó: Komka Péter / MTI)

Rovatok