Index Vakbarát Hírportál

Hadházy Ákos szerint hivatali visszaélés megtagadni a nyomozást a védettségi igazolványok ügyében

2022. január 2., vasárnap 11:27

Megtagadta a nyomozást a rendőrség a majdnem tízszeresen túlárazott védettségi igazolványok ügyében – írta közösségi oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, aki utánajárt, hogy egy ilyen kártya még kis tételben sem kerül többe 150 forintnál.

Hadházy Ákos bejegyzése szerint a kormány 976 forintért vett meg egy ilyen kártyát áfa nélkül. „Szerintük nem ellopták a különbözetet, hanem azért kerül ilyen sokba, mert borítékba kellett tenni, megcímezni és elvinni a postára, plusz QR-kódot nyomtattak rá, és van egy nyilvántartó program is, ami 0–24 órában üzemel” – írta bejegyzésében a képviselő, aki szerint az a rendőr alezredes,

aki egy ilyen fecnit aláír, vagy totál idióta, vagy mélyen korrupt, vagy csak egyszerűen egy gyáva alak, aki a miniszter utasítására csinál bűnözőt magából.

Hadházy Ákos véleménye szerint „nyilvánvalóan hivatali visszaélés gyanúja merül fel annál, aki egy tízszeres túlárazás eshetőségének kivizsgálását ennyivel elhessegeti anélkül, hogy legalább egy igazságügyi szakértőt megkérdezne”. A dolog nem maradhat következmények nélkül, mert a buliban a magyar adófizetőket minimum ötmilliárdos kár érte – tette hozzá a képviselő.

A politikus bejegyzésében hivatkozásokkal támasztotta alá, hogy a védettségi igazolványnak megfelelő kártya elkészítési díja nettó 100–150 forint közé tehető. A jelentős, ötmilliós darabszám esetében a legkedvezőbb vállalási díjjal állítják ki a védettségi igazolványt – tette hozzá Hadházy Ákos.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok