Index Vakbarát Hírportál

Két teljesen angol nyelvű képzést is indít idén a Mome

2022. január 3., hétfő 09:43

Elindítja első, teljes egészében angol nyelvű mesterképzéseit a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (Mome). Az intézményt fenntartó Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány 2021-ben kérte fel az egyetemet, hogy 2022 őszétől három éven át gondoskodjon évente legalább két angol nyelvű mesterképzés elindításáról. Az első két angol nyelvű mesterszak a Photography (fotográfia) és az Interaction design (interakciótervezés) lesz.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben a Mome kiemelte: az a céljuk, hogy 2030-ra a Mome legyen Közép-Európa legelismertebb kreatív egyeteme.

Ehhez szükség van olyan angol nyelvű képzésekre, amelyek versenyképesek a nyugati egyetemek ajánlatával, és a Baltikumtól a Nyugat-Balkánig képesek megszólítani a régió tehetségeit

– idézte Böszörményi-Nagy Gergelyt, a Mome alapítványi elnökét a kommüniké. Hozzátette, hogy a külföldi hallgatók érkezéséből a magyar diákok is profitálnak, hiszen fejlődhet a nyelvtudásuk és a kapcsolatrendszerük. Hozzátette: Magyarországnak és egész Közép-Európának javára válik, ha személyes és szakmai szinteken is erősítik a kapcsolatokat.

Az első két angol nyelvű mesterszak közül az egyik az elismert és népszerű Moholy-Nagy László életművéhez szorosan kapcsolódó képzési területen, a fotográfiában indul, a másik egy új terület, amely a digitális kor lehetőségeinek kiaknázását célozza.

Az új mesterszakokat 2022 áprilisáig a Mome célzott kommunikációs kampánnyal népszerűsíti a régióban, kiemelten Belgrád, Brno, Krakkó, Ljubljana, Łódź, Pozsony, Prága és Varsó alapszakos művészeti egyetemistái között.

Rovatok