Index Vakbarát Hírportál

Karácsonykor támadt nagymamájára

2022. január 4., kedd 13:17

A Salgótarjáni Járásbíróság elrendelte annak a 26 éves férfinak a letartóztatását, aki karácsonykor támadt idős nagyszülőjére – olvasható a Nógrádmegyei Főügyészség szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményéből.

A tájékoztatás szerint a férfi december 26-án napközben jelent meg a 73 éves nagymamája pásztói lakásánál. Amikor az idős hölgy rövid időre távozott otthonról, a férfi keresni kezdte az általa előzőleg ott hagyott pálinkát, azonban a kutatás közben nagymamája visszatért a házba, és szóvá tette unokájának a keletkezett rendetlenséget, ami miatt szóváltásba keveredtek. A veszekedés közben bántalmazta a nőt, arcon, majd kétszer fejtetőn ütötte, aki 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Az unokáról kiderült, hogy

többszörösen büntetett előéletű, különös visszaeső, és nem első esetben bántalmazta idős nagyszülőjét.

A mostani bűncselekményt az előző szabadságvesztés büntetéséből szabadulva, a feltételes szabadlábra helyezése alatt követte el.

A Pásztói Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt kezdeményezte a napokban a férfi letartóztatását, amit a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelt.

Rovatok