Index Vakbarát Hírportál

Már a Fejér megyén átutazóknak is kell a megyematrica

2022. január 4., kedd 09:46

A szárligeti csomópont miatt már kell megyematrica az M1-esen Fejér megyén átutazóknak. Fejér megyében korábban csak egy lehajtója volt az M1-es autópályának, ezért a szabályozás miatt nem kellett rá megyematrica. A 2020. nyarán átadott szárligeti csomópont türelmi idejének lejártával ez megváltozott.

112 Emergency Pressz szerint az érvényben lévő szabályozás minden megyematrica a szomszédos megye első lehajtójáig érvényes. Ha valaki rendelkezett Komárom-Esztergom és Pest megyére vonatkozó matricával, akkor a Fejér megyei M1 autópályaszakaszra nem kellett, mivel egy csomópont volt ott, így a két szomszédos megye matricája lefedte a Fejér megyei szakaszt is.

A 2021-es év végén azonban megjelent egy hivatalos közlemény miszerint a Komárom-Esztergom megyei e-matrica az M1-es autópálya 48-as kilométernél lévő Szárligeti-csomópont és a 112-es kilométernél lévő M1–M19 csomópont között lesz érvényes. Ennek értelmében szükség van matricára azoknak, akik áthajtanak Fejér megyén az M1-es autópályán, hiszen csak így közlekedhetnek jogszerűen a szárligeti és a bicskei lehajtó között.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató hivatalos honlapján tette közzé a 2022-es évre érvényes e-matrica-árakat. Az autópálya-matricák drágulásáról korábban az Index is beszámolt, erről részlesebben az alábbi cikkünkből tájékozódhat.

Rovatok