Index Vakbarát Hírportál

Tíz százalékkal emelik a rendvédelmi dolgozók fizetését

2022. január 5., szerda 13:00

A hivatásos rendvédelemben szolgálatot teljesítők január 1-jétől tízszázalékos illetményemelésben részesülnek, emellett az arra jogosultak egyszeri, hathavi fegyverpénzt is kapnak – ezt a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Kontrát Károly jelentette be Facebook-oldalán. 

A politikus kifejti, hogy az emeléssel a kormány a rendvédelmieknek a kiegyensúlyozott közrend és közbiztonság fenntartása érdekében kifejtett eredményes teljesítményét, a koronavírus-járvány megfékezésében és következményeinek enyhítésében tanúsított kiemelkedő helytállását és az illegális migráció elleni küzdelemben teljesített szolgálatát ismeri el. Az államtitkár arról is informál, hogy a tízszázalékos kiegészítő juttatás a rendvédelemben hivatásos jogviszonyban foglalkoztatottak részére alanyi jogon jár.

Kontrát Károly elmondja, hogy a kormány rendeletet hozott arról is, hogy a hivatásos állomány hathavi illetménynek megfelelő, egyszeri szolgálati juttatásban is részesül, a fegyverpénzt február 15-ig kifizetik az arra jogosultaknak.

A rendőrök, a katasztrófavédelem, a büntetés-végrehajtás, a terrorelhárítás, az idegenrendészet, a nemzetbiztonsági szolgálatok, a belső bűnmegelőzés és felderítés szervezeteiben foglalkoztatottak számára kifizetett összeg idén meghaladja a 227 milliárd forintot, az intézkedéscsomag 55 653 embert érint.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok