Index Vakbarát Hírportál

Százezernél is több határsértőt fogtak el tavaly Magyarországon

2022. január 5., szerda 09:51

Csaknem 122 ezer határsértőt és több mint 1200 embercsempészt fogtak el tavaly a magyar hatóságok, tájékoztatott Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A szakértő kifejtette, hogy 2020-ban 45 500 határsértőt fogtak el, vagyis jelentős a növekedés, illetve idén január első napjaiban már 860 határsértőt és hét embercsempészt fogtak el.

Vagyis azt lehet mondani, hogy az európai migrációs útvonalak továbbra is zsúfoltak; erős nyomás alatt tartják az Európai Unió külső határait védelmező országokat

– összegezte a főtanácsadó, aki súlyos változásnak nevezte, hogy egy újabb migrációs útvonal is létrejött tavaly Fehéroroszországon keresztül, Lengyelország érintésével, Litvánia felé. 

belbiztonsági főtanácsadó felhívta a figyelmet arra, Törökország felől nagyon sokan érkeznek Afganisztánból, Indiából és Pakisztánból, emellett kifejtette, hogy az idei migrációs adatok nagyban függnek majd attól, hogy az európai döntéshozók milyen politikát fogalmaznak meg.

(via MTI)

Rovatok