Index Vakbarát Hírportál

A tél sem vetette vissza a MOL Bubit használókat

2022. január 6., csütörtök 13:54 | aznap frissítve

A kevésbé kerékpárosbarát év végi idő sem tartotta vissza az embereket attól, hogy egy MOL Bubi nyergébe pattanjanak – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ. 

A cég kifejti, hogy 2021 utolsó hónapjaiban a korábbi évek hasonló időszakánál jóval aktívabbak voltak a MOL Bubit használó városlakók. A késő őszi időszakban, a hűvösebb idő ellenére is a korábbiakhoz képest jóval többen utaztak közbringával a fővárosban. A MOL Bubi eddigi novemberi átlagos forgalmához képest a megújult szolgáltatással hatszor többen utaztak 2021 novemberében. Sokan felismerték, hogy hideg időben is érdemes a városi kerékpározást választani. 

A központ arról is informál, hogy tavaly, látva a kerékpárok jelentős kihasználtságát úgy döntött, hogy 2021 utolsó hónapjaiban a rendszer bővítésére fordítja a legnagyobb figyelmet. Első lépésként október elején ötven új MOL Bubi-biciklivel gyarapodott a fővárosi közbringa-szolgáltatás flottája, azonban a bővítés itt nem állt le. Alig egy hónappal később további 310 vadonatúj kerékpárt használhattak már Budapesten. 

A fővárosban utazók jelenleg 158 helyszínen, többek között fontos közlekedési csomópontokban és közösségi közlekedési megállók közelében vehetik fel és adhatják le a MOL Bubi-bicikliket. A flottában már összesen 1560 kerékpár szolgálja a budapestiek kényelmét, amelyekkel legfeljebb tíz-tizenöt perc alatt bárhová gyorsan el lehet jutni a város belső részein, hosszabb távolságokra pedig a szolgáltatás rugalmasan kombinálható a közösségi közlekedés egyéb eszközeivel. 

(via BKK)

Rovatok