Index Vakbarát Hírportál

Felszentelték Orbán Viktor irodáját

2022. január 6., csütörtök 15:50

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője közölte, hogy – a keresztény hagyományoknak megfelelően – vízkereszt napján idén is sor került a miniszterelnök hivatalának otthont adó Karmelita kolostor házszentelésére. Erről Orbán Viktor is megosztott egy fotót Facebookon. 

A fotón látható 20 C + M + B + 22 feliratból 20 és 22 az évszámot jelöli, a CMB pedig a Christus Mansionem Benedicat latin szöveg rövidítése, ami annyit tesz, hogy Krisztus áldja meg e házat.

A házszentelést egy közéleti témákban is időről időre megszólaló jobboldali római katolikus plébános, Bese Gergő végezte. Az eseményen Semjén Zsolt és Schmitt Pál, valamint az épületben dolgozó állami vezetők és munkatársak is részt vettek.

Először a Gergő atya által tartott misét hallgatták meg, ezután került sor a Karmelita miniszterelnöki irodasorának, valamint a többi kormányzati irodának a felszentelésére. Ez utóbbinál Semjén Zsolt is segédkezett azáltal, hogy tartotta a szenteltvizet. 

(via MTI)

(Borítókép: Bese Gergő római katolikus plébános házszentelést tart a kormányfő hivatalának otthont adó Karmelita kolostorban vízkereszt napján, 2022. január 6-án. Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán)

Rovatok