Index Vakbarát Hírportál

Az igazgatóhelyettes mentett életet a várpalotai zeneiskolában

2022. január 6., csütörtök 12:18

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a várpalotai zeneiskola igazgatóhelyettese képzett életmentő, és éppen ott volt az intézménynél, amikor egy nő rosszul lett annak kapujában – tájékoztatott róla az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán. 

Már az is elég sorsszerű, hogy éppen egy mentőtiszti főiskolába járó, részállású mentő-gépkocsivezető a zeneiskola igazgatóhelyettese Várpalotán, de az, hogy éppen akkor ért a munkahelyére tegnap, amikor egy 60 év körüli nő rosszul lett az iskola kapujában, kész csoda 

– írják a mentősök a posztban.

A sokoldalú pedagógus gyorsan megvizsgálta az asszonyt, ezalatt a járókelők hívták a mentőket. A nő nem lélegzett, így az intézményvezető azonnal megkezdte az újraélesztést, amiben többen is segítették. A mentőegység pillanatokon belül a helyszínre ért, és átvették a beteg ellátását. Az életmentés még sokáig tartott az iskola előtt, ami végül sikerrel zárult, köszönhetően az igazgatóhelyettes időben megkezdett mellkasi nyomásainak és gyors helyzetfelismerésének. Az asszonyt végül stabil állapotban szállították kórházba. 

Rovatok