Index Vakbarát Hírportál

Volner Párt: Soha nem látott mélységekbe került a főváros

2022. január 6., csütörtök 12:59

Maffiaszervezetként emlegette a budapesti Városházát csütörtöki sajtótájékoztatóján Volner János független országgyűlési képviselő.

A főváros baloldali vezetésű Városházáján található „az ország leghatékonyabb maffiaszervezete” – jelentette ki a Főpolgármesteri Hivatal előtt tartott sajtótájékoztatóján Volner János független országgyűlési képviselő. 

A Volner Párt elnöke elmondta, hogy

„egy olyan baloldali politikusok és üzletemberek által működtetett bűnszervezet” működik a budapesti városházán, amely a politikus szerint „folyamatosan lopja” a budapestiek pénzét. 

Volner János a sajtótájékoztatón emlékeztetett: Karácsony Gergely főpolgármester korábban arra tett ígéretet, hogy tiszta lesz a közélet, a korrupciót pedig felszámolja Budapesten. 

A képviselő ezzel szemben úgy látja, hogy a főváros „soha nem látott mélységekbe süllyedt”. 

Az Index írta meg elsőként, hogy a Budapest vezetéséhez közel álló körök a Városháza épületének eladását tervezhetik. A Városháza-ügyben később kiderült, hogy Barts J. Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője egy 2020 októberében született döntés-előkészítő tanulmány elkészítése után tárgyalt a Városháza eladásáról. Egy korábban nyilvánosságra került hangfelvétel szerint egy 2021 májusában történt beszélgetésen az is elhangzott, hogy a politikai döntéshozók rábólintottak a Városháza eladására. Karácsony Gergely főpolgármester később azt mondta, hogy Barts J. Balázst, a vagyonkezelő vezetőjét csőbe húzták, hibázott, és a főváros vezetésének akaratával ellentétesen tárgyalt a Városháza eladásáról. Budapest első embere úgy fogalmazott: Barts J. Balázsnak arra volt felhatalmazása, hogy tárgyaljon, azért van a vagyonkezelő cég, hogy üzletfelekkel, érdeklődőkkel tárgyaljanak, mert a politikusoknak nem ez a dolguk.

A Városháza ügyében Volner János független országgyűlési képviselő hivatali vesztegetés miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, míg Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő korábban tett feljelentése miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda rendelt el nyomozást.

A kormánypárti politikus korábban befolyással üzérkedés megalapozott gyanúja miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen.

A Városháza-ügyben írt részletes összefoglalónk ide kattintva olvasható. 

Rovatok